Przedszkole nr 41 Wiślana Kropelka w ZSP nr 8 w Warszawie

Co jemy

Oferujemy dzieciom 4 posiłki w ciągu dnia:

• śniadanie - 8.30
• drugie śniadanie (napój lub sok oraz owoc) - 10.00
• dwudaniowy obiad z kompotem - 12.00
• podwieczorek - 14.30
• w późnych godzinach popołudniowych dzieci mogą otrzymać kanapki.

W naszym przedszkolu staramy się propagować zdrowe żywienie i rezygnować ze słodkich przekąsek na rzecz orzechów i suszonych owoców.
Podajemy dzieciom także soki wyciśnięte w naszej kuchni ze świeżych owoców.

Istnieje możliwość dostosowania menu danego dziecka do jego potrzeb zdrowotnych i żywieniowych.

Woda źródlana dostępna bez ograniczeń.

Jadłospis

 

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

01.04.19

Chleb mieszany z masłem, polędwica, papryka, ser żółty, kakao.

II śniadanie: melisa, baton musli.

Zupa ogórkowa, naleśniki z serem białym i rodzynkami, śmietaną i truskawkami, kompot wiśniowy.

Chleb z masłem, pasztet, pomidor ze szczypiorkiem, herbata.

Wtorek

02.04.19

Bułka z masłem, szynka, kiełki, zacierki na mleku.

II śniadanie: herbata z cytryną, kalarepa.

Krupnik, pulpety drobiowe z papryką, ryż brązowy, surówka z ogórka kiszonego, kompot porzeczkowy.

Bułka z masłem, jogurt z żurawiną

Środa

03.04.19

Pieczywo mieszane z masłem, szynka gotowana, rzodkiewka, ser żółty, kawa Inka.

II śniadanie: rumianek, marchewka do gryzienia.

Kapuśniak z kapusty kiszonej, pierogi z kaszą gryczaną, surówka wiosenna, kompot wiśniowy.

Chleb z masłem, serek naturalny ze szczypiorkiem, mleko, gruszka.

Czwartek

04.04.19

Kajzerki z masłem, schab pieczony, papryka, kaszka manna na mleku.

II śniadanie: mięta, żurawiny.

Zupa Solferino, makaron z indykiem, szpinakiem, czosnkiem i serem mozarella, ogórek kiszony, kompot truskawkowy.

Galaretka z owocami, biszkopty.

Piątek

05.04.19

Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa szynkowa, pasta jajeczna z koperkiem, kiełki, kakao.

II śniadanie: melisa, ananas.

Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z cebulką, jabłkiem kompot wieloowocowy.

Chleb z masłem, humusem z pomidorami suszonymi, ogórek kiszony, mleko, jabłko.