KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Żółwiki

Tematy kompleksowe:      Nasze ulubione książki Zawody naszych rodziców Mama jest najważniejsza Duże i małe rodziny w akcji Zamierzenia wychowawczo–dydaktyczne: wspieranie wielokierunkowej aktywności dziecka sprzyjającej nabywaniu doświadczeń w fizycznym obszarze jego ...

KWIECIEŃ 2021

25.04.2021
KWIECIEŃ 2021

KWIECIEŃ 2021

25.04.2021

Spędziliśmy w przedszkolu tylko dwa tygodnie, co nie oznacza, że nic się nie działo. Rozmawialiśmy o tym, jak mądrze korzystać z technologii. Dowiedzieliśmy się, że należy ograniczać czas korzystania z mediów na rzecz aktywności i zabaw ruchowych na świeżym powietrzu. Staraliśmy się zrozumieć jakie znaczenie maj...

Tematy  kompleksowe:  1. Wiosna w parku i w ogrodzie 2. Obserwujemy pogodę 3. Jak mądrze korzystać z technologii? 4. Mali odkrywcy   Zamierzenia  wychowawczo–dydaktyczne: wdrażanie do podejmowania zabaw konstrukcyjnych z wykorzystaniem materiału naturalnego wdrażanie do zachowa...

MARZEC 2021

31.03.2021
MARZEC 2021

MARZEC 2021

31.03.2021

W marcu poszerzaliśmy naszą wiedzę dotyczącą Ziemi i Układu Słonecznego. Dzieci rozbudzały swoją ciekawość i zainteresowania otaczającym światem. Odkrywaliśmy dużo tajemnic przyrody poprzez eksperymentowanie. Kształtowaliśmy postawę szacunku do zwierząt, roślin, przypominaliśmy sobie jak dbać o naszą planetę. Idealne w...

Tematy  kompleksowe: Ziemia – błękitna planeta Dookoła świata Wyprawa w kosmos Chronimy przyrodę Zamierzenia  wychowawczo–dydaktyczne: budowanie systemu wartości dziecka – tolerancja, empatia, szacunek, uznanie, rozbudzenie ciekawości i zainteresowania otaczającym światem...

LUTY 2021

08.02.2021
LUTY 2021

LUTY 2021

08.02.2021

Luty rozpoczęliśmy wspaniałą zabawą na balu karnawałowym. Każdy z nas założył przygotowany wcześniej strój, prezentował go na wybiegu i pląsał bez końca. Dodatkową atrakcją był konkurs na najpiękniejszą koronę - oczywiście wykonaną samodzielnie lub z drobną pomocą dorosłych. Braliśmy udział również w zaba...

Tematy  kompleksowe:  W krainie muzyki Wśród malarzy i rzeźbiarzy W teatrze Mali artyści to my!   Zamierzenia  wychowawczo–dydaktyczne: kształtowanie sprawności w zakresie koordynacji słuchowo- ruchowo-wzrokowej, wdrażanie do tworzenia własnych układów ruchowy...

STYCZEŃ 2021

23.01.2021
STYCZEŃ 2021

STYCZEŃ 2021

23.01.2021

Styczeń upłynął przede wszystkim na wspaniałych zabawach na śniegu. Wreszcie doczekaliśmy się zimy z prawdziwego zdarzenia. W ruch poszły sanki, zaczęło się rzucanie śnieżkami, lepienie bałwanów i tworzenie aniołków. Kombinezony, ciepłe szaliki i czapki to wszystko, czego nam potrzeba.  Przygotowal...

Tematy  kompleksowe:     Nowy Rok – mija czas Zimowa olimpiada przedszkolaków Z pamiętnika babci i dziadka Eksperymenty z wodą i śniegiem Zamierzenia  wychowawczo–dydaktyczne: wyrabianie umiejętności współdziałania w zespole: podporządkowania się okre...

GRUDZIEŃ 2020

08.01.2021
GRUDZIEŃ 2020

GRUDZIEŃ 2020

08.01.2021

W grudniu przygotowywaliśmy się do świąt Bożego Narodzenia. Wykonaliśmy ozdoby i przystroiliśmy choinkę w naszej sali. Zebraliśmy same pochwały za samodzielnie ubraną choinkę i ozdoby z papieru. Wykonaliśmy również lampiony ze słoików, w ten sposób uświetniliśmy wystrój wigilijnego stołu. Tw...