KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Opłaty

Pobyt godzinowy dziecka w przedszkolu jest bezpłatny.

Płacimy tylko za:

  • żywienie - W związku ze zbliżającym się końcem roku finansowego ostatecznym terminem wpłat za żywienie dziecka w przedszkolu za miesiąc grudzień jest dzień 4 GRUDNIA.
  • na Radę Rodziców według deklaracji rodzica.
Opłata za przedszkole składa się z:
  1. Opłaty za żywienie12 zł dziennie (śniadanie 3,60 - zł, obiad – 6 zł, podwieczorek – 2,40 zł). W zależności od godzin w jakich dziecko przebywa w przedszkolu, może korzystać z wszystkich posiłków albo z dwóch (śniadania i obiadu lub obiadu i podwieczorku.) Opłatę za pobyt dziecka w przedszkolu wnosi się z góry czyli za miesiąc, który się rozpoczyna, w wysokości ustalonej stawki dziennej pomnożonej przez ilość dni roboczych w miesiącu. Jeśli dziecko było nieobecne w danym miesiącu, zwroty za niewykorzystane posiłki będą odjęte od opłaty za żywienie w następnym miesiącu. Rodzice są zobowiązani powiadomić osobiście lub telefonicznie przedszkole o nieobecności dziecka w danym dniu zgłaszamy do godziny 9.00.
  2. Darowizny na cele oświatowe tzw. opłata za Radę Rodziców. Z tego funduszu pokrywane są wszystkie atrakcje życia przedszkolnego (koncerty, teatrzyki wycieczki) jak również pomoce dydaktyczne, prezenty dla przedszkolaków, woda źródlana do picia itp. Cieszy nas natomiast każda suma, ponieważ możemy ją wykorzystać tylko i wyłącznie na uatrakcyjnienie pobytu dzieci w przedszkolu.
Zasady opłat:
  • Nieobecność dziecka w danym dniu zgłaszamy do godziny 8.30 osobiście lub telefonicznie nauczycielce lub intendenta
  • Opłaty można wnosić tylko w formie Przelewu bankowego - na poszczególne numery kont bankowych.  Bardzo prosimy o uważne dokonywanie wpłat: na właściwe konto, bez „zaokrągleń  kwoty” oraz z dokładnymi danymi dziecka i opisem za co jest wnoszona opłata.
NUMERY KONT:
  • opłata za żywienie: numer konta - 83 1030 1508 0000 0005 5107 7012

w tytule przelewu – imię i nazwisko dziecka, miesiąc, tekst „żywienie dziecka w przedszkolu”, kwota, (na przykład: Jaś Kowalski, maj, żywienie 160 zł)

  • opłata na Radę Rodziców: numer konta - 32 2030 0045 1110 0000 0217 2620

w tytule przelewu – imię i nazwisko dziecka, miesiąc, tekst „Rada Rodziców”, kwota (na przykład: Jaś Kowalski, maj, rada rodziców, ...... zł)