KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Historia

"Wiślana Kropelka" powstała w 1961r. Do 2007 roku mieściła się w budynku przy  ul. Wiślanej 2. Ta zbieżność nazwy ulicy i przedszkola nie jest więc przypadkowa.
We wrześniu 2007 roku, w wyniku zmian reorganizacyjnych, placówkę przeniesiono do nowej siedziby - na parter Szkoły Podstawowej Nr 34 przy ul. Kruczkowskiego 12b. Do Przedszkola Nr 41 dołączyły wówczas dwie inne zlikwidowane placówki - z ul. Tamka i z ul. Karowej.

Dyrektor przedszkola otrzymuje tablicę potwierdzającą objęcie przedszkola honorowym patronatem przez MPWiK     

W 2009 roku odbyła się niecodzienna uroczystość, podczas której nasze przedszkole otrzymało nazwę "Wiślana Kropelka".
Nadanie nazwy zaowocowało też nawiązaniem współpracy z fundacjami i organizacjami związanymi z Wisłą lub mieszczącymi się nad rzeką oraz z Miejskim Przedsiębiorstwem Wodociągów i Kanalizacji SA, które objęło nas honorowym patronatem.

Posiadamy Certyfikat "Wiślana Szkoła" oraz Złoty Certyfikat Programu "Jesteśmy przyjaciółmi Króla Maciusia I".

Obecnie od 1 września 2013 roku nasze Przedszkole Nr 41 "Wiślana Kropelka" tworzy razem ze Szkoła Podstawową Nr 34 im. Stanisława Dubois Zespół Szkolno - Przedszkolny nr 8 w Warszawie.