KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Raczki

 sala Raczków - kącik zajęć edukacyjnych, biblioteczka     sala Raczków - stoliki

 jadalnia Raczków     łazienka Raczków      

GRUPA II - RACZKI sala nr 4

Grupa posiada oddzielną jadalnię.

Godziny pracy:
  • W godzinach od 7.00 do 8.00 dzieci spotykają w sali maluszków pod opieką nauczycielek z grupy III. W godzinach 8.00 - 15.30 przebywają w swojej sali ze swoimi paniami, a od godz. 15.30 do 17.00 bawią się wspólnie z dziećmi z grupy kropelek pod opieką swoich nauczycielek.
Nauczycielki:
  • Agata Hanula
  • Aneta Macander
Pomoc nauczyciela
  • pani woźna Małgosia (od listopada)
  • pani woźna Ula 
Dni otwarte dla rodziców:
  • 30.09.10 Agata godz. 16.10
  • 28.10.20 Aneta godz. 17.10
  • 25.11.20 Agata godz. 16.10
  • 21.12.20 Aneta godz. 17.10
  • 13.01.21 Agata godz. 16.10
  • 24.02.21 Aneta godz. 17.10
  • 24.03.21 Agata godz. 16.10
  • 28.04.21 Aneta godz. 17.10
  • 19.05.21 Agata godz. 16.10
  • 16.06.21 Aneta godz. 17.10

Rodziców zainteresowanych spotkaniem, prosimy o wcześniejsze umówienie się z nauczycielem.

PLAN PRACY NA LISTOPAD 2020 dla Raczków

Tematy kompleksowe: Listopadowe wspomnienia. Polska – moja ojczyzna. Jesienna pogoda. Zimno – coraz zimniej. Zamierzenia dydaktyczno-wychowawcze: Dziecko: Rozwija umiejętności prawidłowego nazywania członków rodziny. Czyta globalnie wyrazy: mama tata, brat, siostra. Kształtuje...

PAŹDZIERNIK 2020

Co robiliśmy w październiku? Tematem pierwszego tygodnia były dary jesieni. Dzieci rozwiązywały zagadki na ich temat i segregowały je na kategorie: owoce, warzywa, grzyby, owoce drzew leśnych. Uczyły się rozpoznawać liście i łączyć je z odpowiednim owocem. Dowiedziały się, że grzyby dzielimy na jadalne i trujące oraz...